luni, 29 octombrie 2012

Parteneriat CCD – Liceul Teoretic Sanitar Bistrița

„Te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti şi îţi îmbogăţeşti însăşi putinţa de a dărui.”

Antoine de Saint-Exupery


În cadrul Parteneriatului CCD – Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, devenit deja tradiţie, vineri, 26 octombrie 2012, am avut loc sesiunea de încheiere a Programului de asistenţă nerambursabilă germană 2011 „Cooperare pentru formare”, desfăşurat în perioada 8-27 octombrie 2012 sub directa îndrumare a coordonatorului de proiect, doamna Claudia Simona Ladar, profesor de biologie la Liceul Teoretic Sanitar şi a doamnei asistent medical Vrony Smidt, expertul Senior Experten Service desemnat în cadrul programului finanţat de guvernul german.
Scopul programului a fost „îmbunătăţirea educaţiei practice în şcolile vocaţionale, profesionale, speciale şi unităţile de asistenţă socială”, expertul german prezentând sistemul de sănătate german ca model de bune practici pentru cadrele didactice din sistemul românesc de învăţământ postliceal, dar schimbul de experiență a avut loc în ambele sensuri, partea germană exprimându-și admirația pentru profesionalismul și seriozitatea părții române.
Pe parcursul celor trei săptămâni în care s-a derulat programul diversitatea şi numărul mare al activităţilor au fost concurate doar de profesionalismul cadrelor didactice care au supravegheat şi îndrumat permanent participanţii la activităţile didactice de tip Workshop, la demonstraţiile practice de prim ajutor/ urgenţe precum şi la celelalte activităţi, fie că a fost vorba de vizite de lucru în unităţi sanitare, fie de activităţi extracurriculare.
Cuvântul de ordine a fost, pe parcursul întregii sesiuni, cuvântul „dăruire”. Dăruire pentru profesie, dăruire pentru comunitate, dăruire pentru ceilalţi. Un frumos exemplu dat de cadrele didactice viitorilor absolvenţi de şcoală postliceală sanitară în viitoarea lor profesie.

Profesor metodist Elena Egreta Marc,
Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu