luni, 5 octombrie 2015

În căutarea unei formule câștigătoare în educaţie

În data de 5 octombrie 2015, cu ocazia Zilei mondiale a educaţiei, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud au organizat la hotelul Metropolis din Bistrița o masă rotundă cu tema „În căutarea unei formule câștigătoare în educaţie”.
Activitatea a fost moderată de d-na prof. Camelia Tabără, inspector școlar general, și la ea au participat profesori, elevi, părinţi, reprezentanţi ai mediului economic, ai instituţiilor statului şi din ONG-uri.
În introducere a fost prezentată o dezbatere între două echipe de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița – una formată din trei cadre didactice (d-nele profesoare Mioara Abrudan, Venera Roth-Gross şi Camelia Toma), reprezentând „Guvernul”, iar cealaltă din trei elevi, reprezentând „Opoziția” – care au adus argumente în favoarea educației formale, respectiv nonformale.
În continuare, d-na prof. Daniela Brics a prezentat rezultatele unei cercetări privind orientarea vocațională a elevilor, efectuată în cadrul proiectului „Skill for jobs” al AJOFM Cluj.
D-na prof. Aurelia Dan a prezentat „Portretul adolescentului”, un film conținând rezultatele unui studiu privind profilul adolescentului din Bistrița, realizat de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.
Prima parte a activității s-a încheiat cu prezentarea „Despre educație” a d-nei prof. Mariana Dragomir de la Asociaţia Learn & Vision din Cluj-Napoca.
În partea a doua, Asociaţia Learn & Vision a organizat un workshop cu tema „Identificarea problemelor în educaţie – soluţii posibile” cu două grupe de lucru în care activitățile au fost conduse de d-nele profesoare Mariana Dragomir și Silvia Ținică.


Masa rotundă s-a încheiat cu concluzii în plen și discuții informale.

ALBUM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu