joi, 8 octombrie 2015

Seniorii creatori de viitor

Motto: „Trebuie să nu dorim doar să adăugăm ani vieții, ci și să dăm viață anilor”

Joi 1 octombrie 2015, Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud a organizat la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița, întâlnirea metodică a bibliotecarilor școlari. Activitatea a debutat cu sărbătorirea zilei internaționale a persoanelor vârstnice, cu tema Seniorii creatori de viitor având ca invitați pe:
- Domnul Titus Wachsmann Hogiu, profesor disciplina socio-umane, director CCD în perioada1993-1997, împreună cu soția Gica Hogiu;
- Doamna Angela Livia Șteopan, profesor disciplina socio-umane, director CCD în perioada 2001-2006;
- Doamna Victoria Fătu Nalațiu, bibliotecar la Colegiul Tehnic Grigore Moisil, membru de onoare al asociației bibliotecarilor, președinte onorific al filialei ABR Bistrița-Năsăud
- Doamna Florica Apian, profesor disciplina limba și literatura română, la Colegiul „Grigore Moisil”.

Pentru sufletul invitațiilor, colega bibliotecar de la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, a organizat un scurt program artistic – recital de poezie al elevelor Mureșan Ștefania, clasa a X-a și Cedar Denisa, clasa a XI-a, povestioare cu tâlc și prezentare powerpoint, specifice momentului aniversar – care a precedat intrarea în scenă a „creatorilor”.

Lansarea de carte a doamnei Victoria Fătu Nalațiu „Somnul călătorilor”, apărută la Editura Nosa, Bistrița, 2015, prezentată de către doamna Apian, prietenă de suflet a autoarei, care declară „toate poeziile din această carte s-au născut sub ochii mei” și „m-am îndrăgostit de ele necondiționat”, mai declară că această carte este cea mai bună carte a autoarei, deoarece conține o diversitate de sentimente și stiluri poetice. Doamna Nalațiu a vorbit despre preocupările sale artistice, a citit câteva poezii și a oferit cartea în format electronic tuturor bibliotecarilor școlari.

În continuare, doamna profesor Angela Livia Șteopan, fost director CCD BN, a subliniat „Ferice de cei care au astfel de mentori” făcând referire la doamna Nalațiu, mulțumind în același timp pentru invitația la această activitate. A vorbit despre timpul liber pe care îl are la pensie, fără a se plictisi, fiind solicitată și activă. A prezentat apoi pachetul educațional în favoarea drepturilor copilului și a omului intitulat „Ajută copilul să crească prin drepturile sale”, apărut la Editura Nova Didactica, Bistrița, 2015, pe care și domnia sa l-a oferit în format electronic cadou bibliotecarilor școlari, subliniind că le va fi de un real folos pentru promovarea lecturii, folosind imagini/elemente din pachet.

Domnul Titus Wachsmann Hogiu, de asemenea, fost director CCD BN, a vorbit despre cărțile publicate de către domnia sa de-a lungul timpului: „Neliniștile metafizice ale unui neștiutor”, „Neliniștile moral etice ale unui nemoralist”, „Blazonul familiei W.W.”, cărți de reflecție asupra omului, asupra societății umane în parcursul ei istoric. Cărțile prezentate au fost donate bibliotecii Casei Corpului Didactic.

Bibliotecara CCD BN, doamna Pop Margareta, dăruiește invitaților câte o agendă și un pix, pentru „a putea nota noile proiecte”, iar doamna bibliotecar Pop Sorina a dăruit tuturor bibliotecarilor prezenți semne de carte, în amintirea activității desfășurate în C.D.I.-ul Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”.
Activitatea a continuat cu prezentarea ofertei de programe de formare continuă, proiecte și activități a Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud pentru anul școlar 2015-2016, punând accent pe cursul dedicat formării bibliotecarilor școlari, planificarea activităților metodico-științifice și culturale ale Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud pentru anul în curs și s-a trecut în revistă activitatea/noutățile de la Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor, „Biblioteca și provocările erei digitale”, de la Iași 9-11 septembrie 2015.

Bibliotecar Margareta POP,
CCD BN
ALBUM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu