marți, 1 noiembrie 2011

„Ziua dascălului transilvănean”

„Marile talente sunt rare şi tot rare sunt cazurile când ele se recunosc pe sine.”
Johann Wolfgang von Goethe


Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania – Comisia şcolară a organizat la Bistriţa cea de a XXI-a ediţie a „Zilei dascălului transilvănean”, manifestare de tradiţie care a fost găzduită de Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” în data de 22 octombrie 2011.
În deschiderea festivă, care a avut loc în Sala festivă a Colegiului, elevii de la secţia germană au încântat dascălii prezenţi cu frumoase dansuri tradiţionale germane. 
Cuvântul de deschidere a fost prezentat de doamna profesoară Helmine Pop de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, după care au susţinut alocuţiuni, în numele gazdelor, domnul profesor Constantin Rus, directorul Colegiului „Liviu Rebreanu” Bistriţa şi doamna profesoară Gabriela Mucea, director adjunct.
Helmine Pop
Constantin Rus
Gabriela Mucea
Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic a judeţului Bistriţa-Năsăud au fost instituţiile invitate să participe la manifestare, iar în numele lor a vorbit domnul profesor Mircea Seleuşan, inspector şcolar de limbi moderne, adresându-se celor prezenţi chiar în limba germană. 
Mircea Seleuşan
În continuare, doamna profesoară Helmine Pop, în asentimentul tuturor participanţilor, a mulţumit doamnei profesoare Marianne Arcălean pentru efortul şi dăruirea cu care a susţinut activităţile secţiei germane pe parcursul întregii cariere didactice.
Marianne Arcălean
Deschiderea festivă a fost urmată de comunicarea „Metode de predare diferenţiată”, susţinută în plen de către doamna profesoară Helmine Pop de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, după care lucrările s-au desfăşurat pe secţiuni după cum urmează:
1. Educatoare: - Ruth Bertleff – Braşov;
                        - Hajnalka Gall – Braşov;
2. Învăţătoare: - Popa Teodora – Bistriţa;
                        - Armean Cristina – Bistriţa;
3. Limbi moderne: - Cristina Drescan – Reghin;
                             - Helmine Pop – Tg-Mureş;
                             - Sabine Brünig – Sighişoara;
                             - Meda Pop – Sighişoara;
4. Învăţământ de specialitate: - Doina Gaman – Braşov;
                                             - Anikö Mihaly – Mediaş;
5. Elevi: - Doris Köber – Sibiu.

În finalul manifestării, grupele s-au reunit pentru prezentarea rezultatelor în plen, evenimentul organizat constituind un bun prilej de diseminare a bunelor practici în domeniul educaţiei.
Profesor metodist Elena Egreta Marc,
Casa Corpului Didactic a judeţului Bistriţa-Năsăud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu