joi, 19 mai 2011

„Cartea – fereastră spre lumină”

Un singur cuvânt adresat unui suflet poate crea un întreg univers care să-l umple de lumină
Victor Hugo

Casa Corpului Didactic a judeţului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa, a găzduit în data de 4 mai 2011 recitalul de poezie „Lumina Învierii în literatură”, activitatea fiind coordonată de doamna Margareta Pop, bibliotecar CCD, şi de doamna Ionela Silvia Nuşfelean, profesor la Palatul Copiilor Bistriţa.
Invitaţi la activitate au fost poetul Olimpiu Nuşfelean, teologul Ioan Sabin Mureşan şi elevii Cercurilor de teatru şi creaţie literară de la Palatul Copiilor.
Într-o atmosferă de caldă ospitalitate, doamna Margareta Pop a adus un adevărat omagiu cărţii, subliniind importanţa lecturii în viaţa fiecărui om, din copilărie până la vârsta senectuţii, precum şi mereu actuala nevoie de „a avea carte”, contrară tendinţelor actuale – sperăm trecătoare – de a înlocui cartea cu emisiunile de televiziune.
Doamna profesor Ionela Silvia Nuşfelean, coordonator al Cercurilor de teatru şi creaţie literară de la Palatul Copiilor Bistriţa, a prezentat activitatea elevilor, realizările acestora şi importanţa creativităţii în activitatea copiilor, invitând elevii să recite poezii sau să interpreteze fragmente din piese de teatru.

Teologul Ioan Sabin Mureşan a subliniat importanţa luminii ca Lumină a Învierii, atmosfera creată de sărbătoarea Învierii Domnului fiind încă prezentă în conştiinţa copiilor în preajma Sfintelor Sărbători.
A urmat momentul recitalului de poezie, în care elevii au recitat poezii reprezentând propriile creaţii, ori au interpretat fragmente din opere dramatice. Poetul Olimpiu Nuşfelean a fost invitat de către elevi, într-un moment interactiv provocat de aceştia, să recunoască fragmente din propriile poezii şi să recite din ultimul volum de poezii apărut.
Momentul cel mai apreciat de elevi a fost acela al acordării de a autografe copiilor de către poetul Olimpiu Nuşfelean şi, în final, al binecunoscutei „poze de grup”, în amintirea momentului plăcut împărtăşit împreună în „lumina cărţii”.profesor metodist Elena Egreta Marc
Casa Corpului Didactic a judeţului Bistriţa-Năsăud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu