miercuri, 27 aprilie 2011

Lansare de carte la Casa Corpului Didactic

„Cartea trebuie să fie un spărgător de gheaţă care distruge mările îngheţate dinăuntrul sufletelor noastre.”
(Franz Kafka)

Casa Corpului Didactic a judeţului Bistriţa-Năsăud a găzduit vineri, 15 aprilie 2011, întâlnirea metodică a bibliotecarilor şcolari, eveniment în cadrul căruia a avut loc şi lansarea volumului „Somnul călătorilor”, apărut la Editura Eikon din Cluj-Napoca, sub semnătura scriitoarei-pictor-bibliotecar Victoria Fătu Nalaţiu.

Doamna Margareta Pop, membră în Consiliul Bibliotecarilor din România, a coordonat întreaga activitate şi, într-o atmosferă caldă de prietenie şi sinceră apreciere, a elogiat activitatea scriitoarei şi plasticienei Victoria Fătu Nalaţiu.

În continuare, profesoarele Florica Apian şi Ionela Silvia Nuşfelean au vorbit despre scriitoare şi carte, subliniind meritele deosebite pentru care i s-au acordat mai multe premii la nivel internaţional în anul 2010, anul acesta urmând să fie inclusă într-o antologie din Mexic. Apropiată de spiritualitatea asiatică prin poeziile sale „haiku”, scriitoarea nu se dezminte nici în cartea sa „Somnul călătorilor” în care se descoperă „energiile ascunse în străfundul fiinţei noastre”, aşa cum spune unul dintre personajele povestirilor sale din cartea apărută recent.



După momentul lansării de carte a urmat întâlnirea metodică a bibliotecarilor şcolari care, sub îndrumarea doamnei Margareta Pop, bibliotecar al Casei Corpului Didactic, şi-au desfăşurat activitatea de diseminare a informaţiei privind noutăţile din domeniu şi organizarea alegerilor Asociaţiei Bibliotecarilor din România, precum şi distribuirea numerelor 3 şi 4 din „REVISTA ROMÂNĂ DE BIBLIOTECONOMIE ŞI ŞTIINŢA INFORMĂRII” pe anul 2010.
În final, scriitoarea Victoria Fătu Nalaţiu a primit flori şi a acordat autografe tuturor celor prezenţi, momentul de socializare care a urmat fiind un moment al prieteniei sincere care se bucură de succesul celor din jur.

profesor metodist Elena Egreta Marc,
Casa Corpului Didactic a judeţului Bistriţa-Năsăud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu