miercuri, 12 octombrie 2011

Parteneriat CCD – Palatul copiilor

„Caracterul însă al unei şcoli bune e ca elevul să înveţe încă mai mult decât i se predă, mai mult decât însuşi profesorul.” – Mihai Eminescu

În spiritul parteneriatului Casei Corpului Didactic cu Palatul Copiilor, care este deja o tradiţie şi care cuprinde numeroase activităţi, se desfăşoară la sediul CCD şi Cercul de limba engleză pentru elevii înscrişi la Palatul Copiilor Bistriţa.
În anul şcolar 2010-2011 elevii claselor a VII-a A şi B de la Şcoala Generală „Lucian Blaga” Bistriţa au format două grupe de studiu în cadrul Cercului de limba engleză, desfăşurându-şi activitatea după orele de curs, în scopul de a-şi dezvolta cunoştinţele acumulate deja la clasă şi a-şi forma competenţele lingvistice care constituie calea spre performanţă.
Începând cu acest an şcolar, elevii înscrişi la Cercurile de limbi străine organizate la Palatul Copiilor, şi care frecventează aceste cursuri timp de trei ani, vor avea posibilitatea de a primi atestate care vor certifica formarea competenţelor lingvistice preconizate la începutul perioadei de studiu.
Pasiunea pentru studiul limbii engleze este stimulată de către profesor prin însuşirea de către elevi a unor elemente de civilizaţie şi cultură anglo-saxonă prin cunoaşterea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice, dar şi a celor mai valoroase realizări şi creaţii artistice din cultura britanică. Astfel, elevii Cercului de engleză au participat la serbări şcolare interpretând scenete sau roluri din opera shakespeariană – Romeo şi Julieta – sau participând la concursul „Ce ştiţi despre Shakespeare” lansat în revista „Nova Didactica” a Casei Corpului Didactic, eleva Miriam Kenyereş fiind chiar câştigătoarea concursului.
Deoarece învăţarea unei limbi străine presupune însuşirea unui material de limbă şi formarea unor deprinderi de folosire activă a acestui material, elevii trebuie să treacă de la stadiul exersării limbii în structuri şi modele la exprimarea fluentă a propriilor idei, prin transferul cunoştinţelor acumulate în situaţii noi. Dar, pentru a ajunge la acest stadiu, destul de greu de atins, este nevoie de o pregătire suplimentară constantă, în afara celor două ore săptămânale de studiu la orele de clasă.


Profesor metodist,
Elena Egreta Marc

Un comentariu:

  1. Felicitari copiilor si profesoarei lor, si la cat mai multe succese!

    Mirela Orban

    RăspundețiȘtergere